17 کشته و 14 زخمی قربانی دانش‌آموزاخراجی امریکایی




گروه حوادث - زهره صفاری/ تکرار سریال کشتارهای هولناک در مدارس و دانشگاه‌های امریکا، جهان را شوک زده کرد و باردیگر اعتراض مردم این کشور را درباره قوانین استفاده از سلاح برانگیخت.عصر روز چهارشنبه به وقت محلی امریکا (صبح پنجشنبه به وقت ایران) دانش‌آموز اخراجی دبیرستان «داگلاس» شهر «پارکلند» فلوریدا در 7 دقیقه شلیک بی‌امان به سمت دانش‌آموزان و کارکنان  این مدرسه حمام خون به پا کرد و با کشتن 17 نفر، خونبارترین حمله مسلحانه به مدارس امریکا در 6 سال گذشته را رقم زد. «نیکلاس کروز» 19 ساله که در این تیراندازی 14 نفر دیگر را نیز بشدت مجروح کرده بود، 40 دقیقه پس از فرار در شهر «کورال اسپرینگز» دستگیر شد. متهم عصر پنجشنبه پس از انتقال به دادگاه تفهیم اتهام شد و در شرایطی که بشدت افسرده به نظر می‌رسید، به این قتل عام اعتراف کرد.



اسکات ازرئیل، رئیس پلیس بخش برآورد در جنوب فلوریدا گفت: این تیراندازی در حالی اتـــــــــــفاق افتاد که در زمان واقعه 3 هزار دانش‌آموز در بخش‌های مختلف مجتمع حضور داشتند. ضارب که به نام «نیکلاس کروز» 19 ساله شناسایی شده است، پس از فرار در شهر کورال اسپرینگز در همسایگی پارکلند دستگیر شد.از این مهاجم یک اسلحه نیمه خودکار ای آر 15 و چند خشاب فشنگ به دست آمده است.
جانفشانی دستیار مربی تیم فوتبال مدرسه
براساس آخرین گزارش‌ها 12 نفر در داخل ساختمان مدرسه جان باختند، 2 نفر در محوطه بیرونی، یک نفر در مسیر بیمارستان و دو نفر نیز در مراکز درمانی جان خود را از دست دادند که آمار کشته‌ها به 17 نفر رسید. از 14 مصدوم این تیراندازی نیز حال 3 نفر وخیم گزارش شده است. به گفته شاهدان در این تیراندازی علاوه بر دانش‌آموزان، «آرون فیس»، دستیار مربی تیم فوتبال امریکایی مدرسه برای نجات دانش‌آموزان خود را جلوی مهاجم انداخته بود که با اصابت چندین گلوله جان خود را از دست داد.پلیس با وجود دستگیری قاتل، پس از انتقال کامل دانش‌آموزان به مناطق امن، نزدیک سه ساعت بخش‌های مختلف این مرکز را مورد بازرسی قرار داد تا هر گونه احتمال خطری را برطرف کند.دانش‌آموزان نیز با هدایت پلیس ویژه، از مدرسه خارج و در صفوف منظم از محل دور شدند.
«نیکلاس کروز» که بود؟
عامل این قتل عام جوان 19 ساله‌ای بود که دو سال قبل به دلایل انضباطی از مدرسه اخراج شده بود. گرچه هنوز دلیل اخراج ضارب از مدرسه مشخص نشده است اما برخی مدعی هستند این پسر جوان به دلیل درگیری با یکی از همکلاسی‌ها بر سر دختر مورد علاقه‌اش و پیدا شدن فشنگی در کوله پشتی‌اش از مدرسه اخراج شده بود.«نیکلاس کروز» که به گفته همکلاسی‌هایش در دوران تحصیل رفتار ناآرامی داشت، سال‌ها قبل ناپدری‌اش را بخاطر ابتلا به عارضه قلبی از دست داده بود. اما سال گذشته با مرگ مادرش آسیب روحی شدیدی خورد و به خانه یکی از دوستانش نقل مکان کرد. او علاقه زیادی به اسلحه داشت و همواره در شبکه‌های اجتماعی تصاویری از سلاح‌های مختلف منتشر می‌کرد. حتی همخانه‌اش نیز می‌دانست او اسلحه‌ای در کمد قفل شده خانه‌اش نگه می‌دارد.بررسی‌های پیام‌های کروز در شبکه‌های مجازی نشان می‌دهد او بارها به دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا ابراز علاقه کرده و حتی ساعاتی پیش از این تیراندازی با کلاه بیسبال شبیه کلاه ترامپ در بالکن خانه‌اش تمرین تیراندازی کرده بود.
قاتل پس از دستگیری چه کرد؟
براساس تصاویر منتشر شده از صحنه هولناک این تیراندازی، کروز در زمان این حمله ماسک بر صورت داشته و مسلسل، مهمات و گاز اشک‌آور همراهش بوده است. او پس از فرار از محل جنایت به فروشگاه وال مارت رفته و با خرید یک نوشیدنی از مترو برای خوردن غذا در یکی از شعب مک دونالد توقفی داشته است. 40 دقیقه پس از جنایت یکی از مأموران پلیس به او ظنین شد و برای دستگیری‌اش اقدام کرد. کروز متهم است مرگبار‌ترین کشتار در مدرسه را در چند سال اخیر رقم زده است.
عادت عجیب
چاد ویلیامز، شاگرد 18 ساله این مدرسه درباره قاتل گفت: «کروز در دوران مدرسه عادت عجیبی داشت. او هر روز آژیر آتش نشانی را به صدا درمی‌آورد و این کار احمقانه را تا روز اخراجش انجام می‌داد. حتی پیش از این تیراندازی نیز او آژیر آتش نشانی را به صدا درآورده و سپس دانش‌آموزان را به رگبار گلوله بسته بود.»یکی از همکلاسی‌های سابق او نیز با تأیید حرف‌های چاد گفت: «نیکلاس رفتارهای خاصی داشت و به همین خاطر کسی با او دوست نمی‌شد. او شوخی‌های خطرناک زیادی می‌کرد و چنین اقدام وحشیانه‌ای دور از ذهن نبود.»
پیام خطرناکی که نادیده گرفته شد
براساس آخرین گزارش‌ها، «نیکلاس کروز» چند ماه قبل با انتشار فیلمی ویدئویی در فضای مجازی قول داده بود که کشتار بزرگی را در مدرسه داگلاس به راه انداخته و قتل عام سال 1966 تگزاس را با همان تلفات تکرار می‌کند.در سال 1966 یکی از دانشجویان از بالاترین نقطه برج 28 طبقه دانشگاه تگزاس به سوی مردم تیراندازی کرد و 17 نفر را کشت.معلم ریاضی دبیرستان داگلاس گفت: «چند ماه قبل پس از انتشار این فیلم ویدئویی، مدیر مدرسه با فرستادن ایمیلی به معلم‌ها اطلاع داد که هرگز «نیکلاس کروز» را با کوله پشتی به مدرسه راه ندهیم و ما در این مدت هوشیار بودیم.»این گزارش در حالی فاش شده است که یکی از کاربران شبکه‌های مجازی مدعی شده در زمان انتشار این فیلم موضوع را به پلیس فدرال امریکا (اف بی‌آی) گزارش داده اما هیچ اقدامی درباره آن انجام نشده است.یکی از مسئولان ارشد اف بی‌آی با تأیید این گزارش گفت: «در سال 2017 انتشار این فیلم تهدید‌آمیز به ما اعلام شد اما به دلیل نقص اطلاعات نتوانستیم ردی از عامل انتشار آن پیدا کنیم. کروز بعد از مرگ مادرش دچار آسیب روحی شدیدی شده بود و تحقیقات ما نشان می‌دهد که او جزو گروه افراطی‌های سفید پوست نیز است.»جردن جوب، فرمانده گروه نژادپرست موسوم به جمهوری فلوریدا تأیید کرد کروز در تمرین تیراندازی این گروه بارها شرکت کرده اما هیچ یک از اعضای گروه از او نخواسته چنین کاری کند.
تفهیم اتهام قاتل در دادگاه
«نیکلاس کروز» 19 ساله که به گفته خانواده همخانه‌اش دچار افسردگی شدید بود، ساعاتی پس از دستگیری با زنجیری به دست و کمرش و پابندی آهنی به دادگاه انتقال یافت و اتهام قتل عام به او تفهیم شد.او که افسرده و ناآرام به نظر می‌رسید در کنار وکیلش در برابر قضات حاضر شد و 17 مورد قتل و 14 سوءقصد را پذیرفت. به گفته قاضی پرونده او عامل مرگبارترین تیراندازی در مدرسه امریکا به شمار می‌رود و بزودی در این باره محاکمه خواهد شد.تاکنون هیچ شواهدی از بیماری روحی قاتل به دست نیامده است.
پیام تسلیت ترامپ و اعتراض خانواده‌ها
در حالی که مهاجم دبیرستان داگلاس، خود را از طرفداران رئیس جمهوری امریکا معرفی کرده بود اما پس از این تیراندازی دونالد ترامپ در پیامی توئیتری با خانواده قربانیان ابراز همدردی کرد و نوشت: «هیچ کس نه دانش‌آموز، نه معلم و نه هیچ کس دیگری نباید در مدارس امریکا احساس ناامنی کند.»پس از این فاجعه بحث قوانین خرید و فروش و حمل سلاح در امریکا بار دیگر مطرح شد و ترامپ که پس از کشتار هتل لاس وگاس متعهد شده بود تدبیری در این باره اتخاذ کند مورد نقد شدیدی قرار گرفت.
آمار تکان دهنده قتل عام در امریکا
طبق آمار ثبت شده از تیراندازی‌های سال‌جاری امریکا، قتل عام دبیرستان داگلاس، هجدهمین تیراندازی سال‌جاری در مدارس و نوزدهمین حمله مسلحانه در 45 روز گذشته این کشور به شمار می‌رود. این در حالی است که با وجود اعتراض‌های فراوان هنوز در قانون استفاده از سلاح در امریکا تجدیدنظری نشده است.بررسی تاریخی کشتارهای بزرگ امریکا نشان می‌دهد تا پیش از این تیراندازی؛ فستیوال موسیقی لاس وگاس با ۵۸ کشته، کلوپ شبانه همجنس‌گراها در اورلاندو با 50 کشته، ویرجینیا-تک با ۳۲ کشته، دبستان سندی‌هوک با ۲۷ کشته، کافه لوبی در تگزاس با ۲۳ کشته، مک‌دونالد کالیفرنیا با ۲۱ کشته، دانشگاه آستین تگزاس با۱۸ کشته، ادموندو، اوکلاهما با 14 کشته، سن‌برناردینوی کالیفرنیا با ۱۴ کشته و دبیرستان کلمباین با ۱۳ کشته مرگبارترین فجایع تاریخ این کشور بوده است.


کشتارهای خیابانی ، روی اعصاب امریکایی ها
 مردم کشته می شوند  اسلحه سازان پول پارو می کنند
‌شورای سردبیری نیویورک تایمز
مترجم: وصال روحانی
حجم وسیع کشتار مردم عادی و بویژه محصلان و کودکان در امواج تروریست‌های داخلی طی سال‌های اخیر در امریکا به نقطه‌ای رسیده که حتی سؤال بسیار ضروری و مهم «چرا این بساط را جمع نمی‌کنیم؟» تازگی‌اش را ازدست داده است.
امروز هر پدر و مادر امریکایی در جامعه بی‌مهار کشورش نگران سرنوشت فرزندان خود هستند و مطمئن نیستند که آنها غروب به‌خانه برمی‌گردند و بیم آن را دارند که دیوانه‌ای به مدرسه آنها ورود کرده و آتش را به روی بچه‌ها گشوده و جوی خون تازه‌ای را به راه انداخته باشد. این کل جامعه امریکا است که در اسارت موافقان قانون «آزادی حمل سلاح توسط مردم عادی» قرار دارد و بواقع جنایتکاران حق تعیین سرنوشت دیگران را در دست گرفته‌اند.
آخرین نمونه اینگونه اتفاقات ناگوار هفته پیش در دبیرستان مارجوری استونمن در ایالت فلوریدا امریکا روی داد اما حقیقت امر این است که پیش از آن و در شهر لتیل تون در ایالت کلرادو، یک کلیسا در کارولینای جنوبی، یک اداره عادی در سن برناردینوی کالیفرنیا و یک کلوب شبانه در اورلاندو فلوریدا هم عده زیادی قربانی امواج خشونت دیوانگانی شده بودند که می‌خواستند زبانه‌های خشم هولناک خود را بیرون بریزند. وقتی در سال 2012 حدود 20 دانش‌آموز دبستانی و 12 دانش‌آموز دبیرستانی در مدرسه‌ای در شهر نیوتاون در ایالت کالیفرنیا با آتش سلاح گرم یک دیوانه سلاخی شدند، تصور می‌شد نقطه پایانی در این فاجعه ترسیم شده باشد و مسئولان کاری انجام بدهند. اما چنین نشد و  از آن سال تا کنون 1600 امریکایی در حوادثی از این دست، جان باختند. در 7 هفته اول امسال دانش‌آموزان زیادی در8مدرسه در سطح امریکا براثر تیراندازی دیوانگان اجتماعی و مجنونان سیاسی تار و مار شده‌اند. بسیاری از امریکایی‌ها مقابل امواج این خشونت‌های شرم آور و توجیه نشده ایستاده‌اند اما حرف‌شان به‌جایی نرسیده زیرا امپراطوری پر قدرت تولید سلاح‌های گرم در امریکا به فروش اجناس خود در سطح جامعه و به مردم عادی نیز محتاج است و به داد و ستدهای برون مرزی قانع نیست وطبعاً اجازه نمی‌دهد قوه قانونگذاری این کشور قانونی وضع کند که از فروش سلاح در بسیاری از فروشگاه‌های عادی در سطح امریکا و کانادا جلوگیری کند. تنها امید امریکایی‌های مخالف با «آزادی فعلی فروش سلاح» به این نکته است که انتخابات جدید میان دوره‌ای امریکا پاییز سال 2018 (1397) برگزار می‌شود و می‌توان در آن زمان سرانجام قانون منع فروش سلاح به مردم عادی را تصویب کرد. این البته یک امید واهی است زیرا علاوه بر دونالد ترامپ که در جریان مبارزه‌های انتخاباتی 30 میلیون دلار از این کمپانی‌ها کمک دریافت کرده بود، بخش عمده از دولت امریکا نیز وامدار کمپانی‌های تولید سلاح این کشور است و خودش را وارد بازی چنین بی‌فرجامی نمی‌کند و تا وضع به اینگونه است کشتارهای کور و بی‌رحمانه مشتی محصل غافلگیر شده به دست دیوانگان مسلح به پیشرفته‌ترین مسلسل‌های دستی وسایر سلاح‌های کارآمد و پر رواج در سطح امریکا ادامه خواهد یافت.